Ook u gezonder en fitter, het kan echt!

Hobbytuin

Bij hobbytuin: Op Wolkje 7, planten en pot tegen elk aannemelijk bod!

In mijn hobbytuin leef ik een van mijn andere passies uit, namelijk tuinieren. Ik vind het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Niet alleen in die van mezelf maar ook in de tuinen van anderen. Vaak gaf ik plantjes die het te goed deden in mijn tuin, als cadeau weg aan iedereen die maar wilde. Hielp ik vrienden in het onderhoud van hun tuin in ruil voor bijvoorbeeld oppasuren en planten die ze niet meer wilde hebben. Zo bespaarden we beiden geld uit en konden we van elkaars talenten gebruik maken.

Tijdens het schrijven van mijn boek: Mijn Droomleven, bedacht ik dat ik dit ruil principe ook toe kon passen in het groot. Een deel van mijn droom is namelijk om bij mijn droomhuis een grote moes- en kruidentuin te hebben, met een boomgaard en om zelfvoorzienend te leven. Dus zo onafhankelijk en goedkoop mogelijk. De tuin zou wel te groot zijn om zelf bij te houden. Al snel had ik een oplossing. Als het namelijk gebruik maak van de talenten en behoeften van anderen en anderen de mogelijkheid geef om zelf te komen plukken. Zou een deel van het probleem aan werkkracht opgelost zijn. Ook zou de pluktuin zo worden dat mensen voor weinig geld hun groenten en kruiden konden komen plukken en daarmee snijd het mes dan aan twee kanten. De verkoop levert geld op voor nieuwe planten, zaden en andere benodigdheden en de mensen kunnen goedkoop en gezond eten.

Maar die grote tuin is nog toekomst muziek. Ik wilde nu al een stukje van mijn droom verwezenlijken. Alleen had ik geen budget, wel planten en een visie hoe het zou worden. Ik bedacht dat ik al wel kon beginnen met de verkoop van de plantjes uit mijn tuin tegen elk aannemelijk bod. Dus dat wat de mensen ervoor wilden geven in geld of wilden ruilen tegen bijvoorbeeld potgrond en potjes.

Op een dag heb ik een reclamebord gemaakt, potgrond gekocht en Facebook afgezocht naar gratis potten en planten, met de afspraak dat iedereen die “leverden” aan mijn hobbytuin gratis mocht komen shoppen. En dat werkt. Mensen betalen wat ze voor de plantjes en potten willen geven of ruilen tegen anderen planten, potten en potgrond.

Zo heb ik een begin gemaakt aan een stukje van mijn droom, kom ik tot rust als ik in de tuin bezig ben en houd er een kleinigheidje aan over wat ik weer inverteer in de tuin. Zo is het cirkeltje rond. Ik een goedkope hobby, verse groenten en kruiden. En de mensen voor een prikkie producten uit de tuin. En daar komt steeds meer bij, zoals gedroogde kruiden, geurzakjes, diverse potten enz. Afhankelijk van het seizoen en hoeveelheid zijn de producten verkrijgbaar.

Nieuwsgierig wat er nu in de verkoop is? Kom een kijkje nemen in mijn voortuin in Oisterwijk of mail naar onderstaande emailadres, zodat ik het u kan laten weten waar ik woon en wat er op dit moment in de verkoop is. Ook als u wat te bieden heeft om te ruilen wil ik dat graag weten. Ruilen van planten beperkt zich wel tot Oisterwijk en directe omgeving, om eventuele vervoerskosten zo laag mogelijk te houden.